Genoeg van je oubollige parasol? Oriënteer je dan eens op zonnescherm doeken!

by Tommie Heijmans
Genoeg van je oubollige parasol? Oriënteer je dan eens op zonnescherm doeken!

Heb je geen ruimte in de tuin voor een parasol of is het terras van je café of restaurant wel toe aan wat verandering? Kies dan eens voor een zonneschermdoek! Deze nemen namelijk veel minder ruimte in beslag en hebben een trendy uitstraling. Er zijn verschillende zonneschermdoeken verkrijgbaar in allerlei soorten en maten zodat je zeker weten iets vindt dat bij jou tuin of terras past.

Een duurzaam product

Er zijn zoals gezegd veel verschillende zonneschermdoeken verkrijgbaar. De meeste zonneschermdoeken hebben een extra beschermlaag. Deze zorgt ervoor dat het doek water- en vuilafstotend is. Dit betekend dat een zonneschermdoek erg gemakkelijk in het onderhoud is. Zo hoef je het doek enkel een paar keer af te nemen met wat water en een borstel en dan is deze weer zo goed als nieuw. Als je het doek schoon hebt gemaakt of het heeft geregend terwijl het doek nog buiten hing, is het verstandig om deze eerst goed te laten drogen. Zo zorg je ervoor dat je extra lang gebruik kan maken van het doek. De gemiddelde levensduur van een zonneschermdoek is zelfs wel 20 jaar!

Bied bescherming

Een zonneschermdoek houdt niet alleen de zon tegen qua schaduw maar beschermt ook tegen Uv-straling. Zo houden zonneschermdoeken ongeveer 90% van de Uv-straling tegen en houden ze ook 70% van de zonnewarmte tegen. Dit betekend dat je dus redelijk veilig bent onder een zonneschermdoek en bovendien ook een wat koelere plek creëert. Eerder werd er verteld dat elk zonneschermdoek waterafstotend is maar er zijn ook doeken die geheel waterdicht zijn. Dit komt doordat de vezels dichter tegen elkaar aanliggen en er een speciale laag overheen gaat. Waterdichte zonneschermdoeken zijn dan ook vaak wat dikker. Naast dat je kan kiezen voor een waterdichte of waterafstotende doek zijn er ook tal van mogelijkheden qua kleur. Met een zonneschermdoek kan je dus alle kanten op!