Schoonloopmat op maat kopen

by Tommie Heijmans
Schoonloopmat op maat kopen

Bij een bezoek aan een winkel, bioscoop of theater ben je waarschijnlijk wel eens over een schoonloopmat heengelopen. Dit is namelijk een deurmat gemaakt van nylon of andere kunststofvezels. Ook bedrijven en kantoren gebruiken deze mat graag door de speciale stof waarvan het gemaakt is. Het neemt vuil namelijk direct op in de bodem van de mat, waardoor de vloer van een gebouw minder vies wordt.

Een schoonloopmat op maat kopen

Misschien overweeg je om een schoonloopmat op maat te kopen. Bijvoorbeeld om de gasten van je bedrijf een mooie entree te bezorgen. Uiteraard is het de vraag waar je bij de aanschaf op moet letten. De beste kwaliteit schoonloopmatten is gemaakt van zogeheten getufte getwist tapijtvezel. Dit is een speciale mat van 6 tot 9 millimeter waarbij vuil zich verplaatst naar de bodem. Omdat rommel niet bovenop de mat blijft liggen kan het vuil zich nooit naar binnen verplaatsen. Erg praktisch wanneer je veel bezoekers hebt.

Zachte en harde vezels

Bij het kopen van een schoonlapmat op maat heb je de keuze uit meerdere versies. Terwijl de een bestaat uit hardere vezels, heeft de ander een zachtere textuur. In Nederland is een zacht tapijt erg handig vanwege het wisselende weer. Deze neemt beter water op. Na een flinke regenbui wil je natuurlijk niet dat de hele mat doorweekt is. Aan de andere kant hebben de tapijten met hardere vezels een betere borstelende werking. Daardoor worden vuil en viezigheden gemakkelijker opgenomen.

Schoonloopmat op maat kopen

Zowel een harde als zachte schoonloopmat is in verschillende maten verkrijgbaar. Zo zijn de meeste versies 90×150 centimeter, maar kun je ook een exemplaar van 80×150 aanschaffen. Eventueel is het ook mogelijk om een schoonloopmat op maat te kopen. Hierbij dien je vantevoren bij de winkel je wensen aan te geven. Op die manier krijg je de perfecte schoonloopmat voor de deur.