Waar let je op bij een internationale verhuizing?

by Tommie Heijmans
Waar let je op bij een internationale verhuizing?

Iedereen weet wel hoe een verhuizing binnen Nederland in zijn werk gaat. Maar wat nu als je gaat emigreren? Een internationale verhuizing is hele andere koek: je kunt niet simpelweg al je spullen inpakken en opsturen naar het buitenland. Wat doe je bijvoorbeeld met grote objecten, je auto, of je huisdier? Allemaal problemen waar je als particulier niet helemaal uit zult komen. Daarvoor kun je dan ook het beste de hulp inroepen van een verhuisbedrijf. Als een verhuisbedrijf internationaal werkt, weten zij alle zaken waarop gelet moet worden om de verhuizing tot een succes te maken, en hoef jij je geen zorgen te maken.

Verhuizen naar een intercontinentale bestemming

Bij het verhuizen naar een land buiten Europa komen veel factoren kijken, om het tot een succes te maken. Van belang zijn timing, kennis van wetgeving en voorwaardes, en een breed netwerk waarvan gebruik gemaakt kan worden om de spullen op de plek van bestemming te krijgen. Passies Internationale Verhuisbedrijven beschikt over de juiste kennis en ervaring om ervoor te zorgen, dat je verhuizing soepel zal verlopen. Er worden zeer hoge eisen gesteld aan verpakkingsmateriaal, professionaliteit van de werknemers en de vervoermiddelen die gebruikt worden om je spullen over te brengen.

Een FAIM-gecertificeerd bedrijf

Als particulier is het lastig om te bepalen welk bedrijf je kunt vertrouwen. Daarom zijn er certificaten, die aangeven of een bedrijf voldoet aan de eisen. Voor internationale verhuizingen moet je erop letten dat je een bedrijf kiest dat FAIM-gecertificeerd is. Dit staat voor ‘FIDI Accredited International Mover’: een garantie dat het bedrijf de kennis en ervaring heeft om je verhuizing succesvol te verzorgen. Passies heeft al jarenlang dit meest belangrijke certificaat voor internationale verhuisbedrijven. Daarmee is het een van de beste keuzes die je kunt maken als je overweegt te gaan verhuizen naar een land buiten Europa.